Wat kost dat?

Garnaalkroketten Aldi beter dan andere?

‘Vergelijk de kwaliteit’ zet Aldi geregeld in zijn folders, waarna een opsomming volgt van producten waarvan de Duitse discounter beweert dat ze beter zijn dan die van de concurrentie. Zo staat er bij de Primo-garnaalkroketten dat ze worden bereid met 25 procent grijze Noordzeegarnalen. “De meeste andere goedkope garnaalkroketten in de handel bevatten beduidend minder grijze garnalen”, klinkt het. Klopt dat? Ja, dat klopt.

Vorig jaar telde De Consument hoeveel garnalen er in kroketten zitten en concludeerde dat die van Primo inderdaad 25 procent bevatten en in dat gamma inderdaad de goedkoopste waren. Dat zijn ze met 2,29 euro voor 360 gram nog steeds (6,30 euro/kilo). De garnaalkroketten van Resto bij Colruyt en N1bij Carrefour blijven wel goedkoper, maar bevatten minder dan 20 procent garnalen. Die van Lidl (1,53 euro voor 240 gram) kosten evenveel (6,30 euro/kilo) en bevatten er evenveel als die van Aldi.

20/12/2007

Verschenen in week 51 van 2007.

Bookmark

 

Zoeken in forum en archief